Ingredienser

12 store blad hodekål
500 g kjøttdeig
1 egg
1/2 dl vann
2 ts salt
1 kryddermål pepper
1 pakke (500 g) knuste tomater med chili
1 ts sukker
3 dl basmatiris

Tilbehør
salat
brød

Tilberedning

1. Skjær løs rotfestet på hodekålen. Forvell hodekålen i lettsaltet vann. Ta løs bladene etter hvert som de mykner. La dem renne av og skjær bort den grove bladnerven.
2. Bland kjøttdeigen med egg, vann, pepper og halvparten av saltet. Legg en klatt kjøttdeig på hvert kålblad og rull sammen til små pakker.
3. Legg kålpakkene med skjøten vendt ned i en traktørpanne. Hell over de knuste tomatene, og strø over sukker og resten av saltet.
4. La det koke under lokk i ca. 20 min.
5. Kok risen i lettsaltet vann ifølge pakkens anvisning.
6. Server kålrullene med tomatsaus, ris, strimlet salat og brød.

(Besøkt 395 ganger, 1 besøk i dag)