Ingredienser

* 1 kg kalvekjøtt (evt. lam) fra bryst, bog eller lår
* 2 laurbærblader
* Hel hvit pepper
* 1 løk

Grønnsaker
* 4 persillerøtter
* 8 stjerneløk
* 4 små gulrøtter
* 2 purre
* Sukkererter
* Aspargesbønner eller frisk asparges etter sesong.

Saus
* 2 ss meierismør
* 1 dl hvetemel
* 6 dl kraft fra koking av kjøtt
* 2 dl kremfløte
* Salt og hvit pepper fra kvern

Dryss
* Hakkede riske urter f eks. persille og gressløk

Tilberedning

1. Skjær kjøttet i passende stykker og sett det over til koking i en kjele med rikelig kaldt vann. Kok opp og skum av. Hell av vannet. Hell over nytt kaldt vann. Kok opp og skum av.Tilsett laurbærblad, hel pepper og løk i små båter.
2. Gjør i stand grønnsakene til frikasseen. Legg grønnsaksrester i kjøttkjelen.
3. La kjøttet syde (trekke) 1 – 1 ½ time.
4. La grønnsakene koke knapt møre i kjøttkraften de siste minuttene av kjøttets koketid.
5. Ta av 6 dl kraft. Smelt smør og tilsett mel, spe med varm kraft til sausen. Kok opp og la det putre ca. 30 minutter. Sil sausen og tilsett fløte. La sausen småkoke ca. 10 minutter før servering.

Server frikasseen fra en pen form. Legg kjøttet i og anrett grønnsakene rundt/over. Slå over sausen og dryss på kryddergrønt. Ha rikelig med kokte nypoteter til.

(Besøkt 235 ganger, 1 besøk i dag)