Ingredienser

4-8 kamskjell
8 grønne asparges
10 neper
1 lime
4 sjalottløk
100 g ingefær
1 dl soyasaus
100 g brunt sukker
1 hvitløk
Sort pepper
Brønnkarse til pynt
5 dl soyaolje til fritering
Salt og pepper

Tilberedning

Skrell aspargesstilken og kutt av de nederste 2-3 cm. Skrell nepene, men bevar litt av stilken. Kok grønnsakene i fosskokende, godt saltet vann i 2 min. Hell av vannet og la stå.

Skrell sjalottløk og ingefær og del alt i skiver. Stek i litt olje på svak varme. Tilsett brunt sukker og la dette smelte. Ha i soyasausen og kok inn til tykk sirup.

Hakk hvitløken med stavmikser og fritér den gyllen og sprø i olje. Bruk en høy kjele og 160 °C varme. Skjær ut den hvite muskelen i skjellene. Panér med knust pepper og stek skjellene raskt på begge sider. Bruk sterk varme.

Kutt limefrukten i skiver og stek dem på sterk varme til de er myke og gylne.

Servering: Varm asparges og neper i litt smør. Anrett fisken på løkkompott, strø fritert hvitløk over. Legg grønnsaker rundt og pynt med lime.

(Besøkt 209 ganger, 1 besøk i dag)