Ingredienser

6 kamskjell
300 g sellerirot
1 stor potet
1 tomat
1 ss smør
4 dl soyaolje
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 sitron
Dill

Tilberedning

Skrell selleriroten og kok den mør i vann uten salt. Sil av, kjør i hurtigmikser med smør til en fin puré. Smak til med salt og pepper.

Skjær poteten i syltynne skiver. Fritér skivene pent gyldenbrune i 2 dl soyaolje.

Tomaten skoldes. Ta av skinnet, ha ut kjernen. Hakk i biter og krydre med salt og pepper.

Ha eggeplomme, sennep og 2 dl soyaolje i et høyt målebeger. Kjør stavmikser nede i bunnen av begeret og trekk så mikseren langsomt oppover mens du kjører kontinuerlig, til du har en fin majones.

Del kamskjellene i to skiver. Grill raskt på sterk varme til de er gjennomvarme. Salte og pepre. Anrett kamskjellene på puréen med potetgullene stukket innimellom. Ha majones rundt, og pynt med tomatbiter og hakket dill.

(Besøkt 131 ganger, 1 besøk i dag)