8 kamskjell
Salt og pepper
Smør til steking
Saften fra 1/2 sitron
Syltede rødbeter:
1 rødbet
1 dl balsamicoeddik
1 ss sukker
2 hvitløkfedd
2 dl olivenolje
Snøfrisksaus:
100 g Snøfrisk
1 hakket sjalottløk
1 dl hvitvin
2 dl fløte
En klype kjørvel
Syltede rødbeter: Skjær rødbetene i tynne skiver. Endestykkene skjæres i terninger. Kok vinaigrette av eddik, sukker, hele hvitløkfedd og olivenolje, og kok rødbeten i denne til den er mør.
Snøfrisksaus: Surr løken i litt smør, hell over hvitvin og la det koke godt ned. Tilsett fløte og pisk inn osten til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.
Kamskjell: Stek skjellene i smør på middels varme, ca. 1 1/2 minutt på hver side. Kryst litt sitronsaft over ved servering. Riv skallet i strimler. Rødbetskiver/-terninger og vinaigrette legges på tallerkenen, kamskjellene legges oppå. Fordel snøfrisksausen rundt og pynt med revet sitronskall og kjørvel.