Ingredienser

125 g sukker
2 dl kremfløte
4 dl H-melk
1 vaniljestang
4 egg

Brødform: 1 1/2 liter

Tilberedning

Brun sukkeret i formen på middels varm plate. Snu på formen av og til slik at den blir jevnt glasert. La stå til karamellen er hard.
Kok opp fløte og melk sammen med vaniljestangen som er delt i to. Avkjøl blandingen. Visp eggene lett sammen og rør de forsiktig inn.
Sil blandingen i formen.
Formen settes i langpanne, nederst i forvarmet ovn – 200 gr. Fyll langpannen 3/4 full med kokende vann.
Etter 10 min skrus varmen ned til 125 gr. La puddingen stå i ovnen til den er stivnet, i oppskriften står det ca 2 timer steketid. Den skal kjennes fast når du trykker lett på den med baksiden av en vætet skje.

Pass på at vannbadet ikke koker!! Da blir puddingen lett pipete og tørr. Fyll evt. i kaldt vann og skru ned vamen litt.

Avkjøl puddingen til neste dag. Hvelv den på fat med kant eller anrett i porsjonsglass. Pynt med pisket kremfløte.

(Besøkt 148 ganger, 1 besøk i dag)