Ingredienser

2 dl sukker
4 dl melk eller «Vikingmelk»
2 dl kremfløte
4 ss sukker
1 vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker)
3 egg

Tilberedning

Ha sukkeret i en 1 l form, og sett den på middels varm kokeplate til sukkeret har smeltet og er kastanjebrunt. Bruk grytekluter! Drei formen slik at den blir jevnt glasert.
Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang snittet på langs. Avkjøl noe og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i formen. La formen stå i 10 min før den settes i ovenen (røren «setter» seg og hindrer luftbobler).
Stek karamellpuddingen ved 125o C i vannbad (dvs. formen står i langpanne med vann i ovnen) i 1 1/2 – 2 timer. Kjenn så med baksiden av en vætet skje om overflaten er «fast». I så fall er puddingen ferdig.
Avkjøl i formen til neste dag.
Hvelv puddingen på et fat med kant.
Pynt med krem.

(Besøkt 113 ganger, 1 besøk i dag)