Ingredienser

300 g grovmalt karbonadedeig
salt og pepper fra kvern
1/2 ss potetmel
1/2 dl vann
smør/olje til steking

Sjysaus
2 1/2 dl god sjy eller kraft
jevning av 1/2 dl vann 1 ss maisenna
salt og pepper

Dessuten
1 stor og 1 liten rødløk
2 tomater
ørlite hvitvinseddik og olje
basilikum

Tilberedning

Skrell den store løken og skjær i tynne ringer. Fres dem myke og blanke i smør i panne. Rør karbonaden med salt, pepper og potetmel. Spe med kaldt vann, litt om gangen. Form til 4 jevne kaker på fuktet fjøl.
Glatt dem ut med stekespade til ca. ½ cm tykkelse. Stek dem raskt i nøttebrunt smør/olje i panne. La dem trekke på ettervarme. Sil sjy og skum av fett til sausen. Rør maisenna ut i kaldt vann og hell jevningen i varm sjy i en tynn stråle. Rør hele tiden. La sausen få koke 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Vask og tørk tomater. Skjær dem i jevne skiver. Stenk over litt olje/eddik og pepre lett. Skrell og hakk den lille løken og dryss det over tomatsalaten.
Husk friske basilikumblader til pynt, og gode delikatessepoteter.

(Besøkt 136 ganger, 1 besøk i dag)