Ingredienser

Dette er en saftig og god kake uten egg og melk. Mange allergikere tåler ikke appelsin, men noen tåler appelsin som er ”varmebehandlet”. Appelsinen i denne kaken er først kokt, og senere stekt i kaken, så det er kanskje noen flere som tåler denne. Dersom du synes appelsinskall blir for bittert, kan du jo skrelle appelsinen først. Denne kaken er virkelig god!

3 dl rosiner
3 dl vann
2 ¼ dl sukker
2 ss melkefri margarin
1 appelsin skåret i biter (m/skall)
4 ½ dl hvetemel
1 ts natron
½ ts bakepulver
½ ts nellik
½ ts kardemomme
1 ts kanel
¼ ts muskat

Tilberedning

Kok opp rosiner, vann, sukker, margarin og oppskåret appelsin. Avkjøl blandingen. Bland alt det tørre, og tilsett det i blandingen. Stekes i liten langpanne.
150 grader i ca. 45 min, nederste rille.

Kaken kan godt fryses, men kan bli litt klissete etter opptining

(Besøkt 91 ganger, 1 besøk i dag)