Ingredienser

En fisk på 3/4 kg (oppskriften sier karpe, men vi har brukt ørret, breiflabb, hyse med hell).
2-3 tørkede kinesiske sopp
1 spiseskje tørre reker
1/3 tommel ingefær
2-3vårløk
2 spiseskjeer søt sherry
1 spiseskje soya
2.5 dl kyllingkraft
Frisk koriander.

Tilberedning

Fisken renses og vaskes grundig. Snittes lett i sidene.

Sopp legges i bløt i ca 10 min, krystes og skylles i flere vann.

Tørre reker legges i bløt i et par min.

Fisken dyppes i kokende vann og tas ut når det koker opp igjen (Jeg vet ikke hvorfor, muligens for å dempe transmak?).

Fisken legges på et fat med finsnittet ingefær, sopp, vårløk og reker sammen med cherry, soya og kraft. Dryss koriander over. Sett fatet i en kjele med kokende vann.

Dampkokes under lokk i 20-30 min.

Dryss mer koriander over og servér.

(Besøkt 194 ganger, 1 besøk i dag)