Ingredienser

600 g. hvalkjøtt skåret i strimler
Marinade
Solsikkeolje
2 ss. nykvernet sort pepper.
Saus
1/2 dl. rødvin
evt. 1-2 ss. rødvinseddik
0,5 l. buljong/kraft.
5 ss. soyasaus
2 ss. maisenamel.
Tilbehør
1 løk
evt. 5-6 sjalottløk
1/2 rød paprika
1 gulrot
100 g. vannkastanjer

Tilberedning

Start dagen før med å skjære kjøttet i strimler. (0.7×0.7x5cm større biter fungerer også, men da må du beregne lengre steketid. Husk at dersom du bruker frosset kjøtt, så er det lettest å skjære når det er «halvtint»)
Ha det i en bolle, strø godt med pepper over og vend den inn. Hell over solsikkeolje til kjøttet er dekket og vel så det. Sett det i kjøleskapet, vend kjøttet 3-4 ganger mens det står og marineres. Ta ut kjøttet 1 times tid før steking, og legg det utover tørkerull eller ett kjøkkenhåndkle, slik at det blir temperert.

Skjær opp grønnsakene i staver/strimler og stek dem kjapt i litt olje mens du rører hele tiden. Begynn med den grønnsaktypen som trenger lengst steketid, d.v.s gulrot. Fortsett med paprika, løk og vannkastanjer. Ta opp grønnsakene.
Stek kjøttet i varm wok 100 g. om gangen i 30-40 sek. Kok ut woken med rødvinen eller eddiken og litt vann.
Rør isammen de andre ingrediensene til sausen og gi dem et oppkok i woken.
Tilsett kjøttet/grønnsakene og gi det hele ett oppkok, smak til med pepper og soyasaus. Serveres med ris.

(Besøkt 229 ganger, 1 besøk i dag)