Ingredienser

1 stk. lammelår ca. à 3,5 kg

1 bunt frisk blapersille

3 fedd hvitløk

20 stk boretaneløk eller 5 store rødløk i båter

3 stk gulrøtter

8 stk persillerøtter

3 stk fenikkel

1 l hvitvin

Tilberedning

Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksfedd, fenikkel topper og persille .

Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann.

Stek på 62° C i 6 timer(eller 125° C i 2-3 timer). Tilsett grønnsakene når du har 40 min igjen. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.

La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen.

Server med potetstappe og høsten skogsopp.

(Besøkt 153 ganger, 1 besøk i dag)