Ingredienser

Klubb:

750g rå poteter
350g kokte poteter
200g byggmel
1 1/2 ts salt

Duppe:
30g surprim
2ss sukker
4ts hvetemel
1 1/2dl vann
40g fet bacon eller ribbe

Tilberedning

Skrell og rasp de rå potetene. Mos de kokte. Tilsett litt mel med en gang slik at de rå potetene ikke blir mørke.

Tilsett salt og resten av melet og miks til en røre.

Lag ovale eller runde boller ved hjelp av fuktet, stor skje.

Klubb legges etter hvert i kokende, saltet vann. Vannet bør koke hele tiden mens klubben legges i. Kok den i ca 30 minutter, til den er gjennomkokt.

Server klubben rykende varm med duppe til.

Duppe lager du ved å blande alle ingrediensene unntatt fettet kaldt sammen, før de kokes opp under omrøring. La duppen koke i ca 10 minutter. Smelt fettet og hell det i duppen i sausekoppen.

(Besøkt 449 ganger, 1 besøk i dag)