Ingredienser

* Mos av 4 kokte poteter
* 1 kg fersk kvernet lammekjøtt
* 3 ss hakket persille
* 3 ss pinjenøtter
* 2 egg
* 2 ts korianderpulver
* 3 ts spisskummen
* 2 ts salt
* 1 ts pepper
* 100 g rosiner (50 g)

* Stuing til CousCous 4 ss olje
* 1 stor løk
* 4 store fedd hvitløk
* 3 store gulrøtter
* 1 zucchine (squash)
* 1 rød paprika
* 500 g kikerter
* 100 g rosiner
* 1 ts salt
* 1 ss buljongpulver
* 1 ss spisskummen
* 2 ts kajennepepper
* 2 bokser hakkete tomater
* 500 g couscous

Tilberedning

1. Lag potetmosen. Sett den til avkjøling. Heller litt bløt enn for tørr.
2. Når potetmosen er ferdig, har du alle ingrediensene unntatt pinjenøtter og rosiner i en kjøkkenmaskin og blander godt. Mal godt til farsekonsistens.
3. Bland pinjenøtter og rosiner i farsen, lag små boller og stek dem i stekepanne eller på en grill (grillspidd).

Stuing til CousCous
1. Skrell løk og hvitløk og hakk det godt. Stek begge deler i oljen i en dyp panne.
2. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter og hakk squash og paprika
3. Legg grønnsakene i pannen sammen med løkblandingen og la det surre en stund
4. Ha i kikerter, rosiner, salt, buljongpulver, spisskummen, kajennepepper og tomater. La det hele småkoke i ca 1/2 time og server med couscousgryn. Følg oppskriften på pakken.

Retten serveres vanligvis med poteter eller pasta, brun saus eller tomatsaus og salat eller grønnsaker.
Vi har valgt å kombinere inn en annen vanlig rett istedenfor poteter/pasta, CousCous. Couscous er grove semulegryn som brukes svært mye i de arabiske landene. Det er vanlig å servere stuing til CousCous’en.

(Besøkt 266 ganger, 1 besøk i dag)