Ingredienser

4 laksekoteletter à 150-200 g
2 laurbærblader
1 ss grovt havsalt

Saus:
4 ss fløte
50 g smør
1 stor sylteagurk, finhakket
1/4 paprika, finhakket
2 sjalottløk, finhakket

Tilberedning

Laks i skiver skal ikke koke, bare trekke. Bruk også her vann som er kraftig saltet, ettersom fisken ikke rekker å oppta så mye smak. La vann med salt og laurbærblader fosskoke, ha i fisken og ta kjelen av varmen. La trekke i 10 min og ta opp fiskestykkene forsiktig med fiske-spade. Sjekk med en kniv om fisken løsner fra beinet; hvis ikke må den trekke litt lenger. Fjern skinn og bein etter at fisken er kokt. Fløten kokes opp i en liten kjele og tilsettes 50 g kaldt smør i terninger. Rør mens det koker opp. Ha i finhakket sylteagurk, paprika og løk og la det koke ett minutt. Fordel på laksekotelettene, helst på en varm tallerken, og server.

(Besøkt 153 ganger, 1 besøk i dag)