Ingredienser

250 g torsk pr person + rogn og lever etter skjønn,

Kokevann:Vann,
salt(1/2 dl pr lliter vann),
eddik 1ts 7% pr liter vann

Koking av lever:
Lever,
2 dl vann ,
1 ts salt,
1/2 ts nykvernet pepper,
1stk laubærblad
1 ss eddik

Tilberedning

Torsken renses , Fisken legges i iskaldt rennende vann en stund. Legges i kokende vann i 10 min. Rognen renses og skylles godt , pakkes inn i matpapir og trekkes i fiskevannet ca 20 – 40 min alt etter størrelse. Leveren renses og skylles , kuttes eller plukkes og legges i kaldt vann som er tilsatt salt , pepper og lauvbær samt litt eddik. Trekkes opp til kokepunktet og skummes og trekkes videre noen minutter. smakes til.

Legges opp på tallerken. Serveres med mandelpoteter

(Besøkt 429 ganger, 1 besøk i dag)