Ingredienser

4 krabber

Lake:
2 ltr vann
1/2 dl salt
1 sukkerbit
2 never dill
2 ss eddik

Basilikumaïoli:
1 eggeplomme
1 ss dijonsennep
1 ss sitronsaft
2 never basilikum
Salt
3-4 dl nøytral olje
Evt litt kaldt vann

Sitron i båter
Loff

Tilberedning

Skyll krabbene i kaldt vann. Kok opp laken og legg krabbene med hodet først i kokende lake. Legg på lokk og kok i 20 min. Legg over krabbene i en boks og hell laken over, kjøl ned så fort som mulig. Når krabbene er kalde renses de.

Basilikumaïoli: Ha eggeplomme, sennep, sitronsaft, basilikum og litt salt i en mikser og kjør sammen til en helt grønn saus. Spe med olje i en stråle til det blir en majones, spe evt med litt vann hvis sausen blir for tykk.

Servér renset krabbe med basilikumaïoli, sitron og loff.

Oppbevar kokte krabber liggende på rygg, ellers renner en del væske fra og krabben blir lett tørr.

(Besøkt 137 ganger, 1 besøk i dag)