Ingredienser

6 dl krabbeskall, knust
1 ss olje
1 løk, hakket
2 ss tomatpuré
3 dl hvitvin
2 ltr fiskekraft
4 ss smør
6 ss mel
1 knivspiss safran
3-4 dl fløte
Salt og pepper
2 ss sitronsaft

4 tynne lange brødkrutonger

6 ss krabbekjøtt
1 ss crème fraîche
2 never urtersalat, gjerne med bønnespirer
4 ts kaviar

Tilberedning

Fres krabbeskallet i olje sammen med løk og tomatpuré. Slå over hvitvin og la det koke litt ned. Hell over fiskekraften og la det småkoke i 30 min. Kraften siles og jevnes med smør og me. Tilsett safran og la det koke i 10-15 min. Tilsett fløten og smak til med salt, pepper og sitron.

Rist krutongene.

Bland sammen krabbekjøtt med crème fraîche. Anrett urtesalat og krabberøre på krutongene og pynt med kaviar. Servér.

Skum gjerne opp suppen rett før servering. Pisk opp litt melk til skum og hell rundt i suppen ved servering.

(Besøkt 165 ganger, 1 besøk i dag)