Ingredienser

24 kreps
2 ss olivenolje
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
3 cm gulrot
3 cm sellerirot
2 ss tomatpuré
1 skvett konjakk (2 – 3 ss)
3 dl hvitvin
6 dl fløte
Salt og pepper

Frityrblomster:
4 squashblomster
1 egg
2 ss mel
2 ss vann
1/2 ltr soyaolje til fritering

Tilberedning

Kraft/suppe: Kok og rens krepsen, men ta vare på skallet. Ha skall og olivenolje i en kjele og brun det godt. Skjær grønnsaker, hvitløk og sjalottløk i biter og ha alt i gryten sammen med tomatpuré. Fres i ett minutt. Hell over konjakk. Antenn konjakkdampen hvis du arbeider under trygge forhold (hvis ikke, kan du la konjakken koke inn). Hell over hvitvin når flammene er slokket/konjakken er dampet bort. Kok i ett minutt og hell på fløte. La blandingen trekke i en time. Sil bort alle de faste ingrediensene og smak til med salt og pepper. Kjør suppen glatt med en stavmikser før servering.

Friterte squashblomster: Fjern frøhuset, støvbærerne og den lille babysquashen fra squashblomsten. Rør egg, vann og mel til en seig røre. Dypp blomsten i røra og rist av overflødig masse. Blomstene friteres gylne i varm olje.

Servering: Bruk glovarme suppetallerkener. Legg krepsehaler i bunnen og hell suppe over. De friterte blomstene settes på toppen.

(Besøkt 1 203 ganger, 1 besøk i dag)