Ingredienser

2 egg
125 g sukker
150 g smør
500 g hvetemel
3 dl melk
50 g gjær
1 ts hjortetakkesalt
1 ts kardemomme
Fyll:

100 g rosiner
2 ts vaniljesukker
100 g smør

Tilberedning

Visp egg og sukker til eggedosis. Ta av litt eggehvite til pensling. Rør gjær og hjortetakkesalt ut i litt av melken. Lunk resten av melken og halvsmelt smøret. Elt så alt godt sammen og la deigen heve 1/2 time.

Form en kringle på en smurt plate. Trykk den litt flat. Legg rosinene på midten og strø over vaniljesukkeret. Skjær smøret i tynne flak med ostehøvel og legg det over rosinene. Pensle den ene kanten av kringlen sammen så den blir flat. Pensle overflaten med eggehvite, strø på knust raffinade og evt noen hakkede mandler. Hev kringlen i en time og stek midt i ovnen på 250 grader i 12-15 minutter.

(Besøkt 316 ganger, 1 besøk i dag)