Ingredienser

1,2 dl niter kebbeh (se egen oppskrift), smeltet
5 dl lunkent vann
2 ss malt koriander
2 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts fengureekfrø eller bukkehornkløverfrø
½ ts finmalt pepper
675 g hvetemel
4 ts tørrgjær
½ ts berbere (se egen oppskrift)

Tilberedning

Bland 08,8 dl av niter kebbehen med vannet, krydderet og saltet.

Ha 675 g hvetemel i miksebollen og dryss tørrgjær over. Lag en fordypning i midten og hell i den krydrede smørblandingen. Kjør deigen til den er myk. Er den for klissete, tilsetter du mer mel. Elt til deigen er glatt og smidig.

Skjær en bit av deigen på størrelse med et rundstykke. Form resten av deigen til et rundt, litt flatklemt brød og legg det på en usmurt stekeplate. Marker med skarp kniv en fire- eller åttedeling av brødet. Lag en fordypning på toppen av brødet med tommelen din. Form resten av deigen til en flatklemt kule og press den på plass i fordypningen øverst på brødet.

Dekk deigen med plast og sett den varmt og trekkfritt til den har hevet seg til dobbel størrelse, ca 1 time.

Varm ovnen til 180 C og stek brødet midt i ovnen i 50-60 minutter til skorpen er sprø og gyllenbrun.

Avkjøl brødet på rist, men bland resten av niter kebbehen med berberen og pensle brødet med blandingen mens det fortsatt er varmt.

(Besøkt 209 ganger, 1 besøk i dag)