Ingredienser

600 g fileter av torsk /skrei
2 ts salt fra kvern
2 ts pepper fra kvern
1/2 ts malt karve / spisskummen
ørlite kajenne
1 presset hvitløkbåt
4 halvkokte poteter
samme mengde halvkokt kålrot
1 gul paprika
2-3 dl god fiskekraft / buljong
frisk timian
eller rosmarin
evt. blåskjell / reker

Tilberedning

Herlig og varmende. Urter og kryddere kan du bytte ut og prøve med helt andre «smaker». Herlig varmende spise i kulda.

Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss dem med salt, pepper, karve og kajenne. Rens og strimle paprika. Skjær poteter og kålrot i biter/terninger. Legg fisk og grønnsaker lagvis i en kjele. Hell buljong over og press i hvitløk. La det trekke under lokk 12–15 minutter. Dryss hakkede urter over og server med godt bakverk (gjerne lunt).

Tilsett evt. rensede, kokte blåskjell (eller reker) like før servering.

(Besøkt 124 ganger, 1 besøk i dag)