Ingredienser

100 gr margarin
100 gr sukker
4 eggeplommer
2 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
3 ss melk

Marengs
4 eggehviter
2 1 /2 dl sukker
50 gr hakkede mandler eller nøtter

Langpanne
160 grader i ca. 30 minutter, på midterste rille

Fyll

1 pose vaniljekrem (eller vaniljesaus)
2 dl kremfløte

Tilberedning

Rør margarin og sukker hvitt.
Rør inn en og en eggeplomme om gangen.
Rør i mel, bakepulver, og melk.
Bre røra utover i langpanne dekket med bakepapir.

Pisk eggehviter nesten stive.
Bland så i sukker og pisk til stivt.
Fordel marengsen over røra.

Dryss på hakkede mandler.
Stek kaka midt i ovnen til den er pent gyllen.
La kaka avkjøles i formen.
Lag tykk vanilje fyll. Følg oppskriften på pakken.
Bland i stivpisket krem. Del kaka vertikalt i to.
Fordel fyllet på den ene halvdelen. Legg den andre oppå.

Kaka kan også stekes i to runde former (24 – 26 cm i diameter)
i stedet for i langpanne.

(Besøkt 180 ganger, 1 besøk i dag)