Ingredienser

Deig:
175 gram farin
175 gram smør
5 eggeplommer
ca 12 ss melk
175 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts bakepulver

Marengs:
4 eggehviter
200 gram farin

+ ca 75 gram hakkede mandler

Fyll:
1 pk vaniljefyll (ferdig)
1 pk kremfløte

Tilberedning

Farin og smør røres hvitt…pisk i ca 15 min. Bland deretter i en eggeplomme av gangen, og melken deretter. Bland så i alt det tørre. Bland godt.

Legg bakepapir i en langpanne, og fordel deigen utover i et tynt lag.

Ta så å lag marengsen ved å pisk stivt eggehvitene og sukkeret. Alt av redskaper må være helt rene, og det hele må piskes i ca 25 minutter. Man skal kunne snu bollen uten at marengsen ramler ut.

Legg den stive marengsen over deigen i langpannen, å strø hakkede mandler over.

Stekes i ca 40 minutter, 180 grader, nederste rille.

Avkjøl kaken etter steketid, og løft den ut av langpannen ved hjelp av bakepapiret. Del kaken på midten, og pisk kremfløten stiv og bland i vaniljekremen. (om man ønsker en stivere krem kan man røre i ca 5 skjeer gelatinpulver, som angitt)

Legg den ene kakedelen på et fat, legg fyllet over, og avslutt med den andre kakedelen over. Sett kjølig.

(Besøkt 201 ganger, 1 besøk i dag)