Ingredienser

8 ferdigkjøpte kvalkaker (eller seiburgere)
smør / olje

Saus
250 g sellerirot
2 dl melk
1 dl matfløte
litt smør
1 ts trøffel eller
nøtteolje
salt / pepper

Kremet potet
250 g terninger av potet
1 finhakket løk
1 hvitløkbåt
olje
1 dl matfløte
1 dl seterrømme / eller creme fraiche
litt maisenna
salt og pepper

Tilberedning

Her har vi laget 2 gode tilbehør. Velg ett og ha stekte poteter eller brød i tillegg.

Saus: Vask sellerirot og skrell den. Kutt i grove terninger og ha dem i kjele. Dekk til med melk og litt vann. Kok under lokk 20 – 25 minutter, til sellerien er mør. Sil av kokevæsken. Ha selleri i en food processor. Kjøres sammen med fløte og smør. Smak til med salt og pepper. Ha pureen tilbake i kjelen. Varm opp og spe med kokevæsken til passe konsistens. Tilsett olje og smak godt til.
Potet: Halvkok potetbitene. Varm oljen godt opp og tilsett potetterninger, løk og presset hvitløk. Fres det lett sammen. Hell i fløte og rømme og la det få et oppkok. Jevn ev stuingen med maisenna utrørt i en vannskvett. La det putre sammen og smak til.
Ved siden av har vi dampet vårløk og friske tomater.

(Besøkt 202 ganger, 1 besøk i dag)