Ingredienser

2 biter kveitefilet à ca 200 g
smør / olje
salt
pepper
2 skiver rødbeter (kokte eller syltet)
0.5 blomkålhode
melk
2-4 poteter
0.5 flaske rødvin
0.5 hakket løk
1-2 pressede hvitløkbåter
4 store sorte oliven uten stener
innkokt kraft (gjerne kalv)

Tilberedning

Skrell potetene og form dem jevnt. Bakes i olivenolje til de er møre (confitert).
Varm opp stekepannen. Ha i nøytral olje og (usaltet) smør. La det frese godt før du legger i fisken.
Skru ned til middels varme. Napér gjerne med litt av fettet underveis. Snu fisken når den er vakkert gyllen og stek ferdig på den andre siden. Steketid kommer an på tykkelse, men ca. 7– 10 minutter totalt. Smak til med salt og pepper.
Kok blomkålbuketter møre i litt melk. Kjør det sammen i en blender/food processor til fin puré og smak godt til. Det andre halve blomkålhodet deles i små buketter som freses gylne i varm olje i panne.
Kok godt inn (reduser kraftig) rødvin med hakket løk, hvitløk og oliven uten stener. Kjør det sammen med en stavmikser. Tilsett innkokt kraft/fond til passe konsistens.
Anrett det hele pent på varme tallerkener.

(Besøkt 171 ganger, 1 besøk i dag)