Ingredienser

# 2 kopper sukker
# 150 g smør (margarin)
# 3 kopper mel
# 2 ts bakepulver
# 1 ss kakao
# 2 egg
# 1 kopp melk Glasur/Fyll:
# 500 g melis
# 2 ss kakao
# 3 ss smør (smeltet)
# 3 ss kaffe (melk)
# Romdråper hvis ønskelig

Tilberedning

Smelt smøret i en kjele. Begynn med melet i en bolle og hell alt oppi etter tur. Min erfaring tilsier at det kan være lurt å ta litt mindre sukker enn det står i oppskriften. På den måten slipper man å få en hypersukret kake som knaser i sukker mellom tennene. Alt blandes og røres godt til en jevn røre. Hell røra i en liten/medium rund form (lurt å doble/tredoble oppskriften for langpanne) og stek kaka i 45 minutter på 180°. Etter at kaka har kjølnet på en rist er det tid for fyllet/glasuren. Kaka blir fylt ved å kutte den i to på langs og legge fyll i mellom. For å lage glasuren smelter du først smøret (margarinen). Bland alt godt sammen og reguler tykkelsen med melisen. Glasuren bør være ganske seigtflytende slik at den ikke renner av kaka.

(Besøkt 441 ganger, 1 besøk i dag)