Ingredienser

1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummin
en klype muskatnøtt
½ ts malt kardemomme
4 hele nellik
1 laurbærblad
1 toppet ss garam masala
en klype nykvernet pepper
1 dl vegetabilsk olje
1 ¼ kg bein- og skinnfritt kyllinglår skåret i terninger (vi bruker kyllingfilét)
2 løk, hakket
45 g kokosmasse
70 g ristede cashewnøtter uten salt, skåret i 2
250 g gresk yoghurt naturell (vi brukte mathyoghurt)

Tilberedning

Rist koriander, spisskummen, muskatnøtt, kardemomme, nellik, laurbærblad, garam masala og svart pepper på høy varme i tørr panne i ca 1 minutt eller til krydderene begynner å skille ut duft. Hell krydderene over på en tallerken.

Varm olje i pannen. Brun kylling og løk. Tilsett krydderblandingen og rør sammen. Varm opp til det begynner å dufte, men pass på så det ikke svir seg. Smak til med salt. Tilsett kokosmasse og 5 dl vann. Kok opp.

Skru ned varmen, legg på lokk og la det koke i ca 30 minutter. Rør av og til. Tilsett cashewnøtter og kok opp i ca 10 minutter. Dersom retten trenger væske, tilsetter du litt mer varmt vann. Du skal få en tykk saus. Rør inn yoghurt, skru ned til laveste varme og la det trekke i ca 1 minutt.

(Besøkt 215 ganger, 1 besøk i dag)