Ingredienser

4 stk. kyllingfilet
2 stk. gulrot
1 stk. squash

Ostesaus
2 ss smør
4 ss hvetemel
Ca. 6 dl melk
Ca. 2 dl revet hvitost
4 ss hakket frisk basilikum
1 ts salt (smak til)
½ ts pepper (smak til)

Hjemmelaget pasta
175 g hvetemel
½ ts salt
2 stk. egg
½ ss olje

Tilberedning

Hjemmelaget pasta
1. Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet.
2. Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje.
3. Bland ingrediensene sammen med en gaffel. Deretter knar du deigen godt til den blir sammenhengende smidig. Bruk hendene.
4. Sett deigen til side. La den hvile ca. 20 minutter, før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.
5. Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca.1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse.
6. Kok pastaen i lettsaltet vann i 2-3 minutter.

Ostesaus, kylling og grønnsaker
1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
2. Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør den klumpfri mellom hver gang.
3. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt.
4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
5. Stek kyllingfiletene i en panne med smør på middels varme, ca. 4 minutter på hver side.
6. La filetene hvile 2-3 minutter før de skjæres i skiver.
7. Skjær gulrot og squash på langs med en ostehøvel, slik at det blir lange, tynne strimler. Kok dem i 2-3 minutter. Ha i kokt pasta og varm opp.
8. Hell av vannet og bland pasta og grønnsaker i ostesausen.
9. Ha pasta og kyllingskiver på tallerkener. Pynt gjerne med friske urter.

(Besøkt 145 ganger, 1 besøk i dag)