Ingredienser:
4 kyllingfileter
2 ss hvetemel
1 ts salt
1 krm pepper
1 hel hvitløk
2 ss olivenolje
1/2 l vann, 1 terning hønsebuljong
4 ss appelsinjuice
1 vårløk
persille
4 mellomstore poteter
400 g babygulrøtter
400 g aspargesbønne

Fremgangsmåte:
Skyll kyllingfilétene og tørk de med kjøkkenpapir. Ha hvetemel, salt og pepper i en liten plastpose. Varm oljen i pannen. Skrell hvitløken. Skjær hvitløkfeddene i to. La hvitløken frese i olje i pannen til den blir gyllen. Ta hvitløken opp av oljen med en hullsleiv. Ta vare på hvitløken. Ha kyllingfiléten i melblandingen før den has i pannen. Stek kyllingen i hvitløksoljen i pannen i ca 5 minutter på hver side. Ha vann og buljong i pannen og kok opp. Tilsett hvitløk og vårløk i ringer. Tilsett appelsinjuice og la alt koke under lokk i pannen i ca 20-25 min til kyllingen er ferdig. Ha kylling og løk over på et fat. For å holde kyllingen varm, kan den pakkes i folie til buljongen er ferdig innkokt. La buljongen koke inn til ca 2.5 dl. Om ønskelig kan du sile buljongen før du har den over kylling og løk.
Server med et dryss av persille med kokte poteter og grønnsaker.

Porsjoner: Porsjoner: 4

Kommentarer:
Tilberedningstid: Over 20 min
Vanskelighetsgrad: Middels

(Besøkt 289 ganger, 1 besøk i dag)