Ingredienser

1 stk Kyllingbryst
2 dæsj Frisk timian

Tilberedning

Vask deg på henda og gni et kyllingbryst per pers inn med salt, kvernet pepper og Timian (helst fersk). Gå så og kjøp noe tyrkisk brød fra tyrkern. Når du kommer hjem, åpne den første flasken vin og ta deg et glass mens du vasker tomater og skjærer poteter som skal bli til chips i passe store båter. Kutt også en del små røde løk i to og ta av skallet. En diger potet, en tomat og en løk per pers er passe. Legg så disse grønnsakene på en stekeplate, og påfør olivenolje, salt og kvernet pepper. Sett dette i ovnen og la det stå i tre kvarter eller så på en rundt 220°. Mens dette baker kan du lage guacamole av avocado, hvitløk, salt og litt sitronsaft; og vaske salat og steke bacon – en strimmel per person holder. La så gjestene komme og gi dem et glass vin mens du småprater om løst, fast og ingenting. Ta også et glass til selv. Det er jo ikke torsdag hver dag. Hold den tanken mens du varmer panna og når den har blitt passe varm, det vil si ganske varm, legger kyllingbrystene oppi og steker dem slik at det freser. La de steke til de er ferdige, dette tar rundt ti minutter. Eller fem eller noe. Pass på å ha på forkle. Fem minutter før grønnsakene og kyllingbrystene er ferdig passer det å skjære opp brødet i passe biter og dele dem i to på langs eller tvers eller hva det blir (altså slik burgerbrød vanligvis deles), drysse litt olivenolje over og sette de under grillen slik at de blir lett brune i tide til at alt det andre er ferdig stekt. Legg en halvpart av brødet på tallerkenen, så et salatblad, så et kyllingbryst, så en klatt guaca, og balanser baconet og to halve tomater og løk på toppen. Pynt med fersk basilikum så blir det ekstra fint. Legg chipsen rundt, legg en god porsjon guaca på den andre halvdelen av brødet og legg det på siden.

(Besøkt 104 ganger, 1 besøk i dag)