Ingredienser
2 store håndfuller løvetannblomster og 1 l. kaldt vann settes over varmen og oppvarmes langsomt til kokepunktet. Trekkes så av varmen og skal stå natten over.
Tilberedning
Dagen etter helles blomstene i et dørslag og får dryppe av seg. Presses godt med begge hender.
Saften blandes med 1 kg råsukker og en halv sitron i skiver. Settes på kokeplaten uten lokk ( på laveste styrke så ikke vitamene blir ødelagt ) Slik fordamper væsken uten koking. Konsistensen skal ikke være for tynn da kan den surne. Det skal være en passe tyktflytende sirup som smaker godt på brødskiver.
(Besøkt 4 405 ganger, 1 besøk i dag)
Hei!
Har laga sirupen i dag for 1.gong.
Den er blitt knallharde. Kva har eg gjort feil og kan eg gjere noko for å rette det oppijen?
Dette er en oppskrift som er helt super, og smaker fortreffelig. Det er også noe som barn kan vere med på.
Det har blitt sirup av tilsammen 5 l. vann.
ps: Det smaker ikke så godt med vanlig sukker.