Ingredienser
200-250 løvetannblomster (det grønne kan godt være med)
1 sitron i skiver
1 liter vann
1 kg sukker
Tilberedning
Ha blomster og sitronskiver i en kasserolle av rustfri stål og hell over vannet. Kok opp og la småkoke i 20 minutter. Avkjøl og la det trekke til neste dag. Sil væsken fra blomstene (disse kan brukes i supper og gryter etterpå/evt nedfryses i småporsjoner for senere bruk) og tilsett sukkeret. Kok opp og skum av. Kok inn væsken til en tyntflytende sirup som helles på varme, rene småflasker eller små glass. Små fordi sirupen lett krystalliserer når du har åpnet et glass. Brukes på desserter og iskrem, på vafler, som søtningsmiddel i urtete osv
(Besøkt 6 097 ganger, 1 besøk i dag)
Eg føler den er seig men ikkje tjukk, blir den som vanlig sirup?
Hei. Jeg prøvde meg på sirup i fjor, og vil prøve igjen, men opplevde at sirupen ble steinhard etter 1 døgn på glass… Vet du hva jeg kan ha gjort galt? Noen ble også krystallisert, og jeg vet nå hvorfor 🙂
Hei! Skulle teste oppskriften din nå og var akkurat ute og plukket løvetann. Ser imidlertid at det er mye insekter (særlig maur) inni løvetennene. Har du opplevd det? Prøver å legge dem i vann slik at jeg får det ut, men føles likevel litt ekkelt.