Ingredienser

400 g laksefilet
200 – 300 g skalldyrskall (ikke skjell)
1 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
200 g godt modne tomater
3 dl vann
2 ss hakket basilikum
4 ss extra virgin olivenolje
1 liten bit ingefærrot
Salt og pepper

Tilberedning

Buljong: Ingefæren grovhakkes og freses i en kjele med litt olje. Ha skallene i gryta. Hell over hvitvin og vann til det dekker. La kraften putre i ca 30 minutter. Sil bort det faste og avkjøl. Kjør i en hurtigmikser sammen med tomatene. Kjør gjennom en sil og fjern tomatfrøene. Smak til med salt og pepper.

Laks: Laksefileten vendes i basilikum og krydres med salt og pepper. Stek filetene lynraskt i en teflonpanne med litt olivenolje. 30 sekunder på hver side holder, fisken skal være rå!

Servering: Lag cm-tykke skiver av fisken og træ stykkene på sateispyd. Ha oppi 4 glass, hell over buljongen og resten av olivenoljen. Pynt evt med en urtekvast.

(Besøkt 86 ganger, 1 besøk i dag)