Ingredienser

Karrisalsa:
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ts rød karripasta
1 ss olje
50 g tomater, hermetiske
1 dl kokosmelk
1 ts soyasaus
1 lime

600 g laksefilet
8 kamskjell
Salt og pepper
Olje til steking

Karriskum:
2 sjalottløk
1 ss karripulver
1 ts olje
1 dl hvitvin
2 dl fløte

200 g ananas i biter
1 ts sesamolje
1 ss salt soyasaus
1 ts brunt sukker

Tilberedning

Begynn med karrisalsa: Fres sjalottløk, hvitløk og karripasta i olje. Tilsett tomater og kokosmelk. Kok på svak varme til det tykner. Smak til med soya og limesaft.

Del laksefileten i 8 små biter. Stek laks og kamskjell lysebrune på begge sider i olje. Legg over på brett og ha på en teskje med karrisalsa på hvert stykke. Varmes 2-3 min i ovn på 180 °C før servering.

Karriskum: Fres sjalottløk og karri i olje. Tilsett hvitvin og kok til ca 3 ss væske er igjen. Ha i fløte. Sil og kok opp. Skum opp med stavmikser ved servering.

Kutt ananas i biter. Stek dem 1-2 min i sesamolje. Hell over soyasaus og brunt sukker.

(Besøkt 116 ganger, 1 besøk i dag)