Ingredienser

1/2 kg filetert laks
1/2 kg filetert sei
2 1/2-3 ss potetmel
Ca. 12 dl kald melk
1 egg
5 ts salt
1 ts malt pepper
1 ts muskatblomme

Tilbehør:
Poteter
Gulrøtter
1 gul løk
Smør (eller margarin)

Tilberedning

Mal laks, sei og salt to ganger på kjøttkvern. Tilsett deretter potetmel, og mal fiskefarsen en gang til. Om kvernen din har store hull, må du kanskje male farsen et par ganger til for at den skal bli fin og seig.

Arbeid fiskefarsen godt sammen med egget, og spe langsomt med kald melk. Bruk ikke for mye melk om gangen, og elt farsen godt sammen mellom hver speing. Vær obs på at om farsen blir varm, kan den skille seg, så det er lurt å stå så kaldt som mulig mens man jobber med fiskefarse. Når deigen er passe seig tilsetter du krydderet.

Bruk margarin til stekingen for smakens skyld, men bland gjerne i litt olje. Stek en prøvekake og smak om det trengs noe mer krydder. Laksekakene stekes til de er gyldenbrune på begge sider.

Smelt smør eller margarin i stekepannen mens du hakker opp løken. La løken surre litt i smøret, men den skal ikke bli brun.

Server laksekakene med kokte poteter og gulrøtter og hell over litt løksmør.

(Besøkt 154 ganger, 1 besøk i dag)