Ingredienser

200 g Laksefilet
1 Eggehvite
1 ss Tomatpuré
1 ts Salt
1 ts Fennikelfrø
1 ss Appelsinskall, revet
2 dl Fløte

Akevittgelé:
1 dl Hvitvin
5 cl Akevitt
Salt
Sukker
2 Gelatinplater

Tilberedning

Skjær laksen i grove biter og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med salt, fennikelfrø og appelsinskall til det blir seigt. Tilsett eggehvite og kjør den seig igjen. Ha i tomatpuré og kjør videre mens du sper forsiktig med fløte til det blir en glatt farse.

Ha farsen i en liten, smurt form, eller fordel den i fire kaffekopper. Fyll en større form med varmt vann, sett farseformen ned i vannet slik at det står to tredjedeler opp langs kanten og stek på 140 grader i rundt 25 minutter.

Server med en topping av lakse- eller ørretrogn, som fås i ordentlige fiskebutikker, eller en annen type rogn. Legg gjerne på en skive kokt purre.

Framgangsmåte Akevittgelé :

Varm opp hvitvinen slik at du kan smelte gelatinen i den. Hell i akevitt og rør inn en klype salt og sukker. Fordel dette på tallerkener som du så setter i kjøleskapet. Da får du et fint speil du kan legge skiver av lakseterrinen på.

(Besøkt 508 ganger, 1 besøk i dag)