Ingredienser

3/4 kg lammekjøtt
salt og pepper
hel pepper
1 løk
1 laurbærblad
1 bunt persille
4 gulrøtter
1 ss margarin
1 1/2 ss hvetemel
1 dl melk
1/4 kg erter
poteter

Tilberedning

Kok opp lammekjøtt (evt. annet fårekjøtt) i vann og skum godt av. Tilsett salt or pepper, løk, laurbærblad og persillestilker. Kokes under lokk i 1/2 time. Legg i gulrøtter og kok 3/4 time til kjøttet er mørt. Ta opp kjøtt og gulrøtter og skjær alt sammen i små, pene stykker. Sil kraften og skum av fettet.

Lag sausen ved å smelte margarin, røre inn mel og spe med kraft. Kok 5-10 minutter og smal til med melk, salt og pepper. Legg kjøtt og gulrøtter og erter i sausen og varm opp til kokepunktet. Klipp persille over varm frikasse før du serverer med kokte poteter.

(Besøkt 155 ganger, 1 besøk i dag)