Ingredienser

4 lammeskanker
1 løk i båter
1 laurbærblad
3 dl kjøttkraft /
buljong
salt og pepper fra kvern

Rotmos
4-5 poteter
1/2 sellerirot
2 dl melk
1 skvett fløte
litt smør
salt og pepper

Tilberedning

Skanker kan også bakes i stekeovn. Forvarm den til 200 gr. varme og plasser skankene midt i. Det tar ca. 2 timer. Øs over sjy eller vin nå og da.
Kok opp kraft og legg i laurbærblad. Tilsett løkbåter. Gni inn skankene med salt og pepper. Ha kraften i en vid kjele og legg en rist i. Legg skankene i og legg på lokk. La det få koke opp og putre videre til kjøttet løsner fra bena – en og en kvart til en og en halv time.

Skrell poteter og selleri. Del i biter og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og damp godt. Kok opp melk. Mos poteter og selleri med stapper og spe med den kokende melken. Tilsett fløteskvetten. Rør inn litt smør og smak godt til.

Ha gjerne grønnsaker – som brokkoli, til.

(Besøkt 151 ganger, 1 besøk i dag)