Ingredienser

600 g renskåret ytrefilet av lam (evt storfe)
klaret smør eller olje til steking
salt og pepper
2 dl rødvin
3 dl oksekraft
1 ts rosmarin
1 hvitløk
2 sjalottløk
salt og pepper

Ostekrem:
100 g chevre (gjerne norsk)
15 g hvetemel
15 g smør
ca 2 dl melk
salt og pepper

Salat:
100 g bløtlagte og kokte byggryn
2 ts små tomatterninger, uten skinn
5 myntekvister
1 sjalottløk
olivenolje
salt og pepper

Tilberedning

Stek kjøttet i varm panne, først på fettsiden og så på kjøttsiden. Ha det på stekebrett og sett inn i varm ovn ca. 5 minutter. Så skal kjøttet hvile 5 minutter. Ha sjalottløk i fettet i pannen, presset hvitløk og rødvin. Kok inn (reduser) til 1/2 er tilbake. Hell i kraft og kok inn igjen til ca. 1/2. Smak til med salt, pepper og visp inn smørklatter.
Smelt smør til ostekremen i en kjele. Rør inn mel og hell på melk under stadig omrøring. Unngå at det klumper seg. La det koke ca. 10 minutter. Tilsett chevre i biter og la det koke inn. Smak til.
Ha kokte byggryn i en kjele over svak varme med litt olje og sjalottløk. Når det er godt gjennomvarmt, blandes tomat og mynte inn. Smak til med sitron, salt og pepper.

Ha en god stripe ostekrem på hver tallerken og legg kjøttskivene oppå. Ha en stripe byggrynsalat ved siden av med friske urter. Napér med den kraftige sausen like før servering.
På Feinschmecker lager de i tillegg en fritert filodeigrull med sopp og sjalottløk i.

(Besøkt 147 ganger, 1 besøk i dag)