Ingredienser:

lammelår ca. à 2,5 kg

Rødvin 1 DL, 1 ss honning, 2 ss solbærsaft

Gulrot 3 stk
rosmarin 3 stilk
epler og løk i båter 2 stk

Tilberedning:

Stikk lommer i steken med en kniv og sett inn hvitløksfedd og rosmarinkvaster.

Gni lammelåret med salt og pepper.

Legg eplebåtene , løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form . Legg i låret og stikk steketermometer . Hell ca . 1DL Bulioung / vann , 1 DL rødvin , en spiseskje honning og 2 ss solbærsaft.
Stek ved 175°C i ca 2 timer . Når steketermometerviser 70°C er steken rosa , når det viser 76°C er den gjennomstekt . La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
Saus
Smelt 2 ss smør , tilsett 2 ss hvetemel , 1 kopp kremfløte og saft fra steken . La det koke i ca 10 minutter . Smak til med solbærsaft, rødvin , soyasaus , salt og pepper.
Server steken med saus og kokte poteter og grønnsaker.

Porsjoner:
4 personer

(Besøkt 213 ganger, 1 besøk i dag)