Ingredienser

1 lammelår (uten isben og knoke)
3 ss sitronsaft
12 poteter
7 tomater
6 ss olivenolje
3 ss smør /margarin
1 bunt persille
4 båter hvitløk
5 ss strøkavring
50 g revet parmesan eller 100 g revet hvitost
ca. 2 ts salt
ca. 1 ts pepper

Tilberedning

1. Skjær poteter og tomater i skiver. Pensle en langpanne eller ildfast form med 2 ss olivenolje. Legg potetskivene i, dryss over salt og pepper, fordel 2 ss av smøret over. Legg tomatene mellom smørklattene.

2. Finhakk persillen og hvitløken, bland det med griljermel. Rør 2/3 av denne blandingen med resten av olivenoljen. Bland resten med nyrevet ost og sett det til side.

3. Gni steken inn med sitronsaft og dryss salt og pepper over. Smør den med persillemassen rundt det hele. Legg den over potetskivene, sett i steketermometer og stek i ca. 2 timer på 175° C til termometeret viser 70° C (rosastekt).

4. Skru opp varmen til 225° C 15 minutter før steketiden er over. Dryss persille-osteblandingen over og fordel resten av smøret over. Gratiner til det er sprøtt.

(Besøkt 215 ganger, 1 besøk i dag)