Ingredienser

2 1/2 kg Lammelår
3 ss Olivenolje
Salt og pepper
1 Hvitløk
3 Gulrøtter
2 Løk
2 kv Rosmarin
10 kv Timian
6 dl Bladpersille
1 dl Rødvin
4 dl Kalvekraft

Tilberedning

Brun kjøttet i olje i en stor jerngryte med lokk. Alternativt i en langpanne i stekeovnen ved 250 grader i 8-10 minutter. Snu på lammelåret under bruningen.
Krydre kjøttet deretter med salt og pepper. Legg i hvitløk, delt i 2 «over ekvator» grovhakket løk, gulrøtter og krydderurter. Hell i vin og kraft.
Stek kjøttet under lokk i ovnen ved 150 grader i 6-7 timer.
Snu låret med jevne mellomrom fra starten, og sørg for at det hele tiden er nok væte så ikke steken tørker ut. Tilsett vann om nødvendig. La kjøttet hvile 20 minutter før det skjæres opp.

Bruker du steketermometer, har du rødt kjøtt ved 65 grader, rosa kjerne inni ved 70 grader.
Ved 76 grader er kjøttet gjennomstekt.

Servering: Skjær lammelåret i skiver – det er så mørt at det nærmest detter fra hverandre hvis du ser skarpt på det. Anrett i store, dype tallerkener med potetmos, gjerne en mos rørt opp med litt olivenolje og hakket persille.
Til denne rustikke høstretten smaker det også godt med fersk pasta.

(Besøkt 1 577 ganger, 1 besøk i dag)