Ingredienser

1 aubergine, 5mm tykke skiver (eg pleier å kutte den opp i terninger)
salt og pepper
3 ss olivenolje
1 squash, skiver
250g spinat (eller minimais)
2 løk, hakket
1 rød paprika
2 fedd hvitfløk, presset
2 bokser hakkede tomater
1 boks tomatpurè
1/4 ts sukker
3 ss frisk basilikum, hakket
150g lasagneplater (anbefaler Barilla sine)

Tilberedning

1. Plasser auberginskivene i et dørslag, dryss salt over og la den stå i ca 30 min.

2. Varm 1 ss av oljen i en stor stekepanne og surr squashskivene i noen min. Legg dem så i en bolle og dryss på salt. Krydre spinaten med salt og pepper og la den stå.

3. Skyll auberginen og tørk den på et kjøkkenpapir. Varm resten av oljen i stekepannen og stek auberginen til den er gyllen på begge sider. Legg dem til side.

4. Ha løk, paprika og hvitløk i pannen og surr til alt er mykt. Ha i tomater, tomatpurè og sukker, småkok i 10 min. Rør inn basilikum, salt og pepper.

5. Hell en tredjedel av tomatsausen i en ildfast form, legg på lasagneplater og auberginen. Fortsett å legge alt lagvis med spinat/minimais i midten av formen. Legg squashskivene taksteinlagt på toppen.

6. Bak alt midt i ovnen ved 190 grader i ca 35 min eller til alt er mørt.

(Besøkt 546 ganger, 1 besøk i dag)