Ingredienser

1/2 kg byggmel
1/2 kg fint hvetemel (eller fint rugmel)
6 dl skummet melk

Til dynking:
Egg (man kan også blande nysilt melk med egg)

Til smøring:
Smør
Sur mysost eller gombe

Tilberedning

Deigen lages i et trau som til flatbrød, men deigen skal være litt løsere. Bruk byggmel som utbakingsmel, og kjevl ut store flate leiver. Leivene bør stekes etter hvert som de kjevles ut.

Når leiven er halvstekt, tar du den av takken og legger den tilbake på bakstebordet. Dynk/pensle den med halvpiskede egg eller blandingen av egg og nysilt melk før du steker lefsen ferdig. Lefsen er ferdig når den er gjennomstekt, men den skal fortsatt være myk og ha en lys farge. Når lefsene er stekte, legger du dem under et klede eller kjøkkenhåndduk så de holder seg myke til du er ferdig med stekingen.

Lefsene bør brukes samme dag som de er stekt for at lefsekliningen skal bli best. Smør lefsene med smør og sur mysost, eller gombe, og brett dem dobbelt et par ganger. Bruk smør mellom lagene så de holder sammen.

(Besøkt 500 ganger, 1 besøk i dag)