Ingredienser

1 1/2 kg langefilet (ben og skinnfri)
2 gule løk
2 ss hel pepper
3 ss 7% eddik
2 håndfuller grovsalt (eller finsalt)

poteter
gulrot
gressløk

Saus:
75-100 g smør
1-2 ss hvetemel
melk
2 ss sennep
salt og pepper

Tilberedning

Bruk en stor kjele med rikelig med vann. Kok opp vannet og ha i saltet (ca 2 store håndfuller per 5 l vann) og hel pepper. Skjær løken i små biter, og ha denne i det kokende vannet sammen med 3 ss 7% eddik.

Filetene skjæres i tynne skiver, ca 1/2 cm. Når vannet har kokt opp, legg fisken i kjelen, skru ned varmen og la fisken trekke et par minutter. Pass på at det ikke koker opp igjen.

Mens vannet koker opp, smelt smør og lag hvit saus som du smaker til med salt, pepper, gressløk og sennep. Du kan gjerne bruke kraft fra fisken i steden for å ha salt i sausen, men husk at fiskekraften er svært salt.

Server med kokte poteter, gulrøtter og flatbrød.

(Besøkt 1 730 ganger, 1 besøk i dag)