Ingredienser

800 g lettsaltet torskefilet
rapsolje/ smør
salt og pepper
8 sprøstekte baconskiver

Juleerter
2 dl tørre, grønne erter
1 dl nytinte, grønne erter
vann
1 dl melk
1/2 ss hvetemel
salt

Tilberedning

Legg de tørre ertene i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann (som akkurat dekker). Lag en jevning av melk og hvetemel, rør den inn og la det koke 5-6 minutter. Tilsett de tinte ertene og bland godt sammen. La alt bli gjennomvarmt og smak til med salt. Ha ev finhakket bacon på stuingen. (4 skiver)
Vask og tørk skinnsiden på torsken godt. Del fisken i serveringsstykker og pensle dem godt med olje. Stek fisken med skinnsiden ned i stekepanne. Legg lokket på og la det stå et par minutter til fisken er ferdig. Ikke snu fisken. Den skal ha sprøtt og gyllent skinn og være gjennomkokt. Serveres med nykokte ringeriks-poteter, sprøstekt bacon og smeltet smør.

(Besøkt 371 ganger, 1 besøk i dag)