Ingredienser
1 liter vann (kroppstemperert)
40 gr. gjær
22 gr. salt
100 gr. meierismør
2 egg
ca. 1,8 kg. siktet hvetemel
Tilberedning
Bland deigen godt sammen, 10 minutter for hånd eller 5 minutter i maskin.
La den hvile i ca. 15 minutter.
Del opp i fire brød som du knar godt sammen og setter i panne med en fingerbreddes mellomrom.
Hev dem til de er dobbel så store, og stek dem ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.
(Besøkt 1 617 ganger, 1 besøk i dag)
Tips til heving, om du hever dem på brettet, sett brettet over bolle/ evt oppvaskkommen med varmtvann under brettet!:)
Ellers; kjempe god loff 🙂
jeg har problemer med og få deigen til og heve.. jeg blandet godt og alt som sto i oppskriften.. men den vil ikke heve.. har noen noen ideer til hva jeg kan gjøre? lager surprise frokost til de andre.. trenger svar fort!!:)
Kjempegod loff. Trengte ikke så mye som 4 brød , så jeg delte alt på 2 og det gikk veldig bra.blir nok flere av disse ja. GOD JUL
En pakke tørrgjær tilsvarer en pakke vanlig gjær
Hvor mye tørrgjær er 40gr gjær?