Ingredienser

300 g medisterdeig
200 g kjøttdeig
salt
pepper
2 ss potetmel
2 ss malt brød (griljermel)
3 dl melk
ørlite buljong pulver
1 egg
1 liten finhakket løk
smør til steking

Tilberedning

Bland melk og malt brød og la det trekke et kvarter.
Bland deigen og arbeid saltet inn til seigt. Rør inn pepper og potetmel. Visp ut egget i ”brødmelken” og tilsett løkhakk. Alt røres godt inn i deigen. Ha lunkent vann og en teskje og form små boller som stekes i varm stekepanne med smør.
Ha ikke for mange i pannen om gangen, da blir de avkjølt. Stek i flere omganger. Visp ut pannen med 1/2 dl vann mellom hver omgang. Has i en kjele. Tilsett en smørklatt og varm opp. Smak til.
Vil du ha saus til? Du trenger:
6 dl blandet stekesjy/vann,
ca. 3 ss hvetemel (utrørt i en vannskvett), salt og pepper. Dill.
Kok opp og tilsett utrørt mel når det koker. Visp godt sammen. Smak til med salt og pepper. Så dill. La det koke noen minutter.

(Besøkt 104 ganger, 1 besøk i dag)