Ingredienser

• 100 g meierismør
• 3 dl melk
• 50 g (1 pk.) gjær
• 1/2 g safran eller 1/2 ts gurkemeie
• 1 dl sukker
• 1/2 ts salt
• Ca. 1 kg hvetemel
• Sammenvispet egg til pensling.
• Rosiner til dryss og pynt.

Tilberedning

Smelt smøret og tilsett melken. Gjæren smuldres i bakebollen og røres den ut i litt av den lunkne melkeblandingen. Resten av væsken blandes i. Sukker, salt, safran eller gurkemeie, og mel røres i til deigen er passe fast.

Hev deigen til dobbel størrelse på en lun plass. Elt deigen godt i litt mel. Trill deigen i flere lange fingertykke pølser. Bruk fantasien og lag ulike lussekatter om du ønsker det. La lussekattene heve i ca. 15 min på et lunt sted. Pensle lussekattene og pynt med rosiner. Lussekattene stekes på 225 grader i 10-15 min.

(Besøkt 87 ganger, 1 besøk i dag)